زمانی که تمایل دارید رابطه ای را شروع کنید یا قصد دارید به ادامه رابطه بپردازید، وجود بلوغ جسمی و بلوغ عاطفی هر دو مهم هستند. البته ناگفته نماند که این دو بلوغ به شناخت و درون هر فرد بستگی دارد. اگر شما به شناخت مناسبی از خود رسیده باشید، می توانید مراحل اصلی بلوغ جسمی و بلوغ عاطفی را طی کنید. هر نوع بلوغی برای خود تعریف خاصی دارد و طبق این تعاریف می توان آن ها را دسته بندی نمود و یا در زمره شناخت خویش جای داد. اگر شما به مراحل بالای شناخت خویشتن رسیده باشید، قطعا معنی و مفهوم بلوغ را در خود شناخته و آن ها را شخصی سازی کرده اید.‌

بلوغ عاطفی در واقع ویژگی شماره یک برای روابط درست و سازنده و تحقق بخشیدن به زندگی است. در ادامه آن بلوغ جسمی هم‌ گزینه ای بسیار مناسب می باشد. اما این دو با یکدیگر تفاوت های بسیاری دارد. در ادامه به تعریف این دو بلوغ می پردازیم و پس از آن به بررسی تفاوت ها خواهیم پرداخت. گرچه با ارائه تعاریف این دو بلوغ خود به خود به تفاوت بین آن ها پی خواهید برد. ابتدا می خواهیم بدانیم که چگونه می توان فهمید ما از نظر عاطفی به بلوغ رسیده ایم.

 بلوغ عاطفی و شناخت آن
در این بخش به بررسی بلوغ عاطفی می پردازیم. برخی علامت های اصلی وجود دارند که با رسیدن به آن ها می توان دریافت که فرد به بلوغ عاطفی رسیده است.

 علائم بلوغ عاطفی چیست؟
۱. عدم سرزنش دیگران
شما دست از سرزنش دیگران برداشته اید و به این نتیجه رسیده اید که رفتار افراد بسته به شرایط، ترس ها، اضطراب ها و … متغیر خواهد بود‌. گاهی دیگران می خواهند تفاسیر خود را نسبت به سایر اطرافیان ارائه کنند اما شما می دانید که رفتار افراد مبتنی بر بی احتیاطی، منفی نگری و … خواهد بود. با شناخت این که رفتار افراد چندان ساده نیست و ممکن است پیچیدگی های خاص خود را داشته باشد، دست از سرزنش آن ها برخواهید داشت و این خود قدمی بزرگ در جهت رسیدن به نتیجه درست است.

 ۲. زندگی خاکستری ست
فردی که به بلوغ عاطفی رسیده باشد، هیچ چیز را سیاه مطلق یا سفید مطلق نمی بیند. این مثل رفتار یون است که همه چیز را خاکستری می بینند. این تکنیک کاربرد گسترده ای دارد و به شما اجازه می دهد تا از زوایای مختلفی به مسائل نگاه کنید. اگر مسائل را به طور کامل و جزئی بررسی کنید به نتیجه مطلوب تری خواهید رسید. مثلا برای نتیجه بهتر شما لیستی از جوانب منفی و نثبت کار ها یا اهداف خود تهیه می کنید و به بررسی این جوانب می پردازید. این کار همان رنگ خاکستری است که به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

 ۳. پذیرش
شما وقتی در جهت بلوغ عاطفی گام بردارید، خواهید پذیرفت که جواب تمام سوالات نزد شما نیست. می توانید گاهی اشتباه کنید و حتی ممکن است دوباره مرتکب اشتباه دیگری شوید. گاهی از عبارت نمی دانم” استفاده می کنید و از گفتن آن هراسی ندارید. اگر مسئله را نفهمید می پذیرید و در فهم دقیق آن تلاش خواهید کرد. شما پذیرش رفتار خود و دیگران را گامی مثبت در جهت رسیدن به نتیجه مطلوب می دانید و دست از تلاش و تمرین بر نمی دارید.

 ۴. خودبزرگ بینی و خودبرتر بینی ندارید
بلوغ عاطفی باعث می شود که شما از برتری خود اطمینان حاصل نکنید. بیشتر افرادی که به بلوغ عاطفی نرسیده اند، ماسکی بر چهره می زنند تا مردم از درون آن ها بی خبر باشند. شما مانند این افراد نیستید و در مقابل با اعتماد به نفس صرفا به توانایی های اساسی خود اعتماد دارید.

 ۵. توقف کمال گرایی
شما از این که در هر کاری کامل باشید دست بر می دارید و این رویه را متوقف خواهید کرد‌. به این نتیجه می رسید که انسان بیشتر از اشتباهات خود یاد خواهد گرفت و بهتر است که زندگی را با حاشیه های درستش پیش برد. شما شروع می کنید و این تکنیک را تمرین خواهید کرد. دست آخر متوجه می شوید که می توانید از انجام کار های خود لذت ببرید نه این که تمام وقت منتظر عالی بودن یا کامل بودن باشید.

 ۶. اعمال و کلمات
شما خواهید فهمید که اعمال بلند تر از کلمات سخن می گویند. می دانید که گفتن حرف های درست در بسیاری از شرایط بسیار آسان است اما انجام آنچه که می گویید بسیار سخت تر خواهد بود. به طور مثال بهترین راه برای ایجاد رابطه با کسی که دوستش دارید این نیست که به او بگویید چقدر برای تان ارزش دارد، بلکه باید این را در عمل و رفتار خود به او ثابت کنید.


۷. دست از مقصر بودن بر می دارید
وقتی به بلوغ عاطفی برسید، شما خود را متهم نمی دانید که خودتان را برای آنچه در زندگی رخ داده است مقصر بدانید. ممکن است که ۱۰ سال پیش ایده دیگری برای زندگی خود داشته اید اما حال به مقصر بودن خود پایان می دهید. در ابتدا شروع می کنید و خود را در جایی که هستید می پذیرید و زیبایی را نه تنها در تمام دستاورد های خود بلکه در بسیاری از موارد که حتی اشتباه پیش رفته اید هم می بینید.

۸. پذیرش احساسات مختلف
شما در این شرایط احساسات خود را می پذیرید. دیگر به دلیل داشتن احساس ترس و اضطراب، خود را بد و شرور نمی دانید. شما می فهمید که این احساسات سیگنال های کلیدی هستند که به شما در مورد چیزی که باید در زندگی تان تغییر کند هشدار می دهند. به خودتان اجازه می دهید که این احساسات را درک کنید و به سمت عمل درست پیش بروید.

در این بخش نکات مختلفی را گفتیم که حضور آن ها در زندگی هر شخصی به منزله وجود بلوغ عاطفی و یا رشد اساسی آن است. در ادامه بلوغ جسمی را معرفی می کنیم و پس از آن تفاوت بین این دو را بیان خواهیم کرد.

بلوغ جسمی چیست؟
تعریف بلوغ جسمی نسبت به بلوغ عاطفی و بلوغ عقلی بسیار ساده تر است. بلوغ جسمی در واقع به تعریف روانشناسان و دانشمندان، مفهومی مرتبط با سن است و گفته می شود که در جایی رخ خواهد داد که سطح رشد جسمی متناسب با سطح سنی معین باشد. به عنوان مثال ممکن است بگوییم کودکی ۱۲ ساله از نظر جسمی بالغ است یا فردی ۱۶ ساله از تظر جسمی به مثابه فردی ۷ ساله است.

بررسی تفاوت های بین بلوغ جسمی و بلوغ عاطفی
در این بخش از مقاله و پس از بررسی تعاریف بلوغ جسمی و بلوغ عاطفی، قصد داریم تفاوت های بین این دو را به طور کامل بررسی کنیم. گرچه تعاریف هر دو خود تفاوت ها را آشکار کرده است. به طور خلاصه باید بگویم که بلوغ جسمی وضعیت پیشرفت بدنی و جسمانی شما در طول سالیان مختلف زندگی است و در نقطه مقابل، بلوغ عاطفی، وضعیت رشد ذهنی و عقلی شما می باشد. حتما شنیده اید که می گویند فردی از نظر سنی ۲۰ سال سن دارد ولی عقل او به اندازه فرد ۲ ساله است.

بلوغ جسمی و بلوغ عاطفی
بلوغ جسمی و بلوغ عاطفی
همین مثال ساده تفاوت بین بلوغ جسمی و بلوغ عاطفی را نشان خواهد داد. در واقع برای رسیدن به بلوغ عاطفی، تلاش بسیاری لازم است. فرد باید در ابتدا به خود شناسی عمیقی برسد و خود را کامل مورد بررسی قرار دهد. فاکتورهای دقیق بلوغ عقلی را بشناسد و برای رسیدن به نتیجه مطلوب تلاش کند. در حالی که رسیدن به بلوغ جسمی تلاشی نمی خواهد و جسم در جهت آن به پیش می رود. مگر در شرایط خاصی که از نظر تامین غذایی یا سلامتی شخص به مشکل بر بخورد. بلوغ جسمی اساسا پیر شدن بدن هر فرد است.

بلوغ عاطفی و عقل
هنگامی که یک کودک به طور کامل از نظر بدنی بالغ می شود، او را فردی بالغ می نامند. این مسیر ممکن است هنگام رسیدن به سن بلوغ هم طی شود. اما هر فرد بالغی را عاقل نمی دانند. بلوغ عاطفی همان طور که گفتیم به فاکتور های زیادی بستگی دارد و در واقع ” پیری ذهن شماست” . محدودیتی برای رسیدن به بلوغ وجود ندارد اما هر چه فرد بالغ تر شود، عاقل تر و باهوش تر خواهد شد. و این عاقل تر یا با هوش تر به نظر رسیدن، بیشتر به دلیل فاکتور های مهم موجود در بلوغ عاطفی است.

 در بلوغ عاطفی فرد خود را برتر و بالاتر از دیگران نخواهد دید گرچه حتی از نظر جسمی هم به بلوغ رسیده باشد و شرایط مناسب جسمانی داشته باشد. اگر فردی صرفا به بلوغ جسمی رسیده باشد ممکن است خود را برتر و بالاتر از دیگران ببیند و یا حتی از احترام به دیگران هم خودداری نماید. این در حالی است که فردی که به بلوغ عاطفی رسیده، می داند که شخص کاملی نیست، به راحتی دیگران را می بخشد و می داند که هر فردی ممکن است اشتباه کند. این افراد دست از سرزنش دیگران بر می دارند و به جای آن به دنبال پیروی از اخلاقیات خواهند رفت.

 فردی که بلوغ جسمی درستی نداشته باشد می تواند به بلوغ عقلی کاملی رسیده باشد و بالعکس. بنابراین نمی توان از روی ظاهر افراد ان ها را قضاوت نمود. معمولا افرادی که صرفا به بلوغ جسمی رسیده اند و در جهت رسیدن به بلوغ عاطفی تلاش چندانی نکرده اند، زندگی خود را بر پایه و اساس نظرات دیگران استوار خواهند کرد. این افراد چشم انداز زندگی شان را بر مبنای نظر دیگران می گذارند و همین باعث می شود تا روزبه روز عقب گرد کنند.

سخن آخر
بلوغ عاطفی طبق گفته تمام دانشمندان و روانشناسان روندی پیچیده تر دارد. در حالی که بلوغ جسمانی صرفا با جسم پیش خواهد رفت. از این تلاشی که در جهت رسیدن به بلوغ عاطفی باید صورت پذیر بسیار بیشتر از بلوغ جسمی خواهد بود.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بلوغ ,عاطفی ,جسمی ,دیگران ,رسیده ,زندگی ,بلوغ عاطفی ,بلوغ جسمی ,بلوغ عقلی ,بلوغ عاطفی، ,رفتار افراد ,بلوغ عاطفی رسیده
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

عواقب بواسير fan ملودیک | دانلود آهنگ جدید Corey شرکت یزد بسپار yazd baspar group چاپ پیکسل / چاپ روی اجسام مسجدامام علي(ع)گرگانmosqueali(p.b.u.h)go پندار وب Rebecca